Puronotkon tiimi

Pirita 44v., yrittäjä

Olen Pirita Laasonen, röykkäläinen kolmen superihanan saksanpaimenkoiran onnellinen omistaja.

Työskentelen päätoimisena yrittäjänä koti- ja harrastuskoirien sekä muiden lemmikkien kouluttamisen ja hyvinvoinnin parissa. Palveluvalikoimaani kuuluu koulutuskursseja, yksityisvalmennuksia, hyvinvointipalveluita, seminaareja sekä muita tilaisuuksia.

Kouluttajana mielestäni mielenkiintoisin koiratyyppi on reaktiiviset Meuhka-Maket, eli ne joilla on haasteita tunteiden säätelyssä, ja joiden käytös on purskahtelevaa ja lennokasta. Tästä syystä erityisosaamiseni kouluttajana on hihna- ja ohitusvalmennusten opettaminen, sekä vireensäätely ja maltti.

Olen myös useamman lajin harrastaja; kisaan tällä hetkellä omien koirieni kanssa aktiivisesti. Koekirjoja ollaan täytelty tokon, rally-tokon ja palveluskoirapuolen hommissa - seuraavaksi startataan vanhimman koirani kanssa noseworkin koeura.
 
Tyylini kouluttajana on iloinen ja tsemppaava.  

Meillä kehutaan ja palkitaan koiraa paljon, joten ottakaa taskut täyteen makupaloja ja tulkaa mukaan treenaamaan!

Martti 4v., Puronotkon mannekiini

Martti on pitkäkarvainen saksanpaimenkoira, sekä tuhansien tunteiden erikoisukkeli. 

Martti pääharrastuslaji on palveluskoirien metsäjälki PAJÄ. Lisäksi treenataan ahkerasti sekä kisataan rally-tokoa, tokoa ja noseworkkiä.
Martti on suorittanut BH:n eli palveluskoirien käyttäytymiskokeen.
Rally-tokossa kilpaillaan voittajaluokassa. Ollaan käyty näyttelyssäkin, sieltä napattiin tulos EH eli erittäin hyvä.

Martin tärkein duuni on kuitenkin sohvalla varpaiden lämmittäjänä, sekä tietty Puronotkon logokasvona- ja mainosmiehenä oleminen.
Martti toimii myös Puronotkon häiriökoirana ohitustreeneissä.

Peppi 3v., Puronotkon apuope

Peppi on saksanpaimenkoira, ja Puronotkon hihna- ja arkitaitotreenien väsymätön pääapuope. Pepillä ei puntti tutise vaikka asiakaskoira olisi haukahtelevaa tyyppiä. Peppi on kaikkien kaveri, ja rakastaa varsinkin pentuja.

Peppi harrastaa samoja lajeja kuin Marttikin. Koulutustunnuksia ollaan hankittu tokosta (TK1) eli alokasluokka suoritettuna, sekä rally-tokosta RTK3 eli seuraavaksi mennään mestariluokkaan metsästämään viimeistä koulutustunnusta ja valioitumispisteitä. Näyttelyistä ollaan käyty pokkaamassa kaksi EH:ta.

Pekka s. 13.12.2023, 

Puronotkon pentuvalkkujen apuope, sekä tulevaisuuden toivo ❤️

Pekka on meidän lauman kolmas harmaa saksanpaimenkoira. Hän on erittäin puuhakas ja valloittava pentu. Hänen kanssaan on tarkoitus kisata tulevaisuudessa ainakin tokossa ja rally-tokossa. Alkuun toki panostetaan enimmäkseen arjentaitoihin sekä harrastuslajien pohjataitoihin. 

Pekan touhuja ja treenejä voit seurata Puronotkon somessa #pekkapuronotko